Krewetki królewskie z patelni

4.5 (186 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Te krewetki podaję z pomidorami i ziołami

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - krewetki (Black Tiger 16/20): 600 gramów
    - cebula szalotka: 2 sztuki
    - miąższ z pomidorów: 4 sztuki
    - świeża bazylia (listki): 5 sztuk
    - czosnek (pokrojony w plastry): 3 ząbki
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - białe wino: 0.5 szklanki
    - masło ziołowe: 2 łyżki
    - czuszka (posiekana): 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 0.25 szklanki
    - Sól, chili pieprz cayenne do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki królewskie z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną szalotkę i czosnek zeszklić na oliwie z oliwek.
  • 2. Dodać umyte i oczyszczone krewetki, smażyć 5 minut.
  • 3. Następnie dodać miąższ z pomidorów, czuszkę, sok z cytryny, białe wino i dusić kolejne 5 minut.
  • 4. Dodać masło ziołowe i świeżą bazylię. Doprawić do smaku solą i chili pieprz cayenne. Podawać z ryżem lub ciepłą białą bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować