Krem mandarynkowy

4.5 (187 ocen)

  • 10 min

Krem mandarynkowy

  • 10 min

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 3 łyżki cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - 1 szklanka słodkiej śmietanki 30 proc.
    - 1 łyżeczka żelatyny
    - 4 mandarynki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krem mandarynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.Zagotuj 1/4 śmietanki i ucierając, wlej gorącą do żółtek.Ubijaj,aż masa zgęstnieje,a następnie ostudz.
  • 2. Reszte śmietanki ubij dodając rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę.Połącz z ubitymi ze śmietaną żółtkami.Dodaj sok wyciśnięty z 3 mandarynek i pianę z białek.Wstaw do lodówki.Dekoruj plastrami mandarynek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować