Krem maślany do dekoracji ciast i babeczek

4.98 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wspaniały maślany krem do dekorowania tortów i babeczek. Taki krem polecam do posmarowania wierzchu całego tortu zanim położymy masę cukrową na tort.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g miękkiego masła 82%
    1 małe jajko
    0,5 szklanki cukru pudru dobrej jakości
    2-3 łyżki soku z cytryny.

    barwniki spożywcze
Wystaw ocenę:

4.98 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Krem maślany do dekoracji ciast i babeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masło 1. Masło ucieramy mikserem na puch około 8 minut.
  • jajka 2. Jajko dokładnie wyparzyć w gorącej wodzie. Następnie białko oddzielamy od żółtka w osobne miseczki. Ubijamy białko do białości , dodajemy połowę cukru pudru i miksujemy około 3 minut. Następnie dodajemy cukier puder do żółtka i ucieramy do białości.
  • krem maślany 3. Tak przygotowane składniki dodajemy do ubitego masła. Na koniec dodaj sok z cytryny
  • krem maślany 4. Ubijamy kilka mi ut aż do połączenia składników.
    KREM MOŻNA RÓWNIEŻ BARWIĆ NA DOWOLNY KOLOR BARWNIKAMI SPOŻYWCZYMI.

Porady

Takim kremem możemy ozdabiać nasze torty, babeczki, ciasta. Krem doskonale zachowuje strukturę wyciśniętego wzory z dekoratora. PRZED DEKOROWANIEM ZA POMOCĄ SZPRYCY ODCZEKAJ OKOŁO 30 MINUT ,ABY KREM OSTYGŁ OD ROZGRZANYCH MIESZADEŁ MIKSERA.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować