KREM BANANOWY Z OWOCAMI I GALARTEKĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min

PYSZNY I EFEKTOWNY DESER

  • 40 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 27 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 10-12

    Składniki:
    500 g serka mascarpone,
    mała śmietana 30%,
    6 mniejszych bananów,
    2 kiwi,
    250 g truskawek,
    2 opakowania cukru waniliowego,
    galaretka agrestowa i truskawkowa,
    płatki białej i mlecznej czekolady.

Krem bananowy z owocami i galarteką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mascarpone miksuję na gładką masę z bananami i śmietaną, dodaję cukier waniliowy.
    Przygotowuję galaretki (każdą rozpuszczam w 1 szklance wody), wlewam do kwadratowego lub prostokątnego naczynia. Odkładam do stężenia, następnie kroję w kostkę.
    Układam warstwy: galaretka, krem bananowy, pokrojone truskawki i kiwi. Na koniec dekoruję wiórkami czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy