WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 27 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 10-12
Składniki:
500 g serka mascarpone,
mała śmietana 30%,
6 mniejszych bananów,
2 kiwi,
250 g truskawek,
2 opakowania cukru waniliowego,
galaretka agrestowa i truskawkowa,
płatki białej i mlecznej czekolady.
Krem bananowy z owocami i galarteką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mascarpone miksuję na gładką masę z bananami i śmietaną, dodaję cukier waniliowy.
Przygotowuję galaretki (każdą rozpuszczam w 1 szklance wody), wlewam do kwadratowego lub prostokątnego naczynia. Odkładam do stężenia, następnie kroję w kostkę.
Układam warstwy: galaretka, krem bananowy, pokrojone truskawki i kiwi. Na koniec dekoruję wiórkami czekolady.
Komentarze