Krem brokułowy z migdałami i serem gorgonzola

0 (0 ocen)

Dodatek migdałów i sera gorgonzola sprawia, że jej smak jest oryginalny i różni się od tradycyjnej zupy brokułowej… Spróbujcie sami!

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu warzywnego
    300 ml mleka
    600 g brokułów
    100 g mielonych migdałów
    100 g sera gorgonzola
    kwaśna śmietana do przybrania
    migdały do przybrania
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem brokułowy z migdałami i serem gorgonzola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotować z mlekiem. Do gotującego bulionu dodać różyczki brokułów. Gotować aż warzywa zmiękną (ok. 8 minut). Mielone migdały wrzucić na rozgrzaną patelnię i prażyć, aż nabiorą złotego koloru. Do zupy dodaj migdały oraz pokrojony ser gorgonzola. Całość miksuj, aż uzyskasz gładki, zielony krem. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, następnie zagotuj. Podawaj z kwaśną śmietaną i pokrojonymi migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Migdały Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować