KREM CUKINIOWO KALAFIOROWY Z GRZANKAMI

0 (0 ocen)

Zupy krem stają się coraz bardziej popularne. Przygotowanie jest naprawdę proste, a zupa jest smakowita i wyborna. Użyłam cukinii oraz kalafiora. Jak się okazało połączenie pierwsza klasa !Spróbuj!

Składniki:

  • bulion warzywny 1 l.
    cukinia 200 gram
    kalafior 200 gram
    cebula czerwona 1 szt.
    por biała część ok. 8 cm
    śmietana 12 % do zup i sosów ok. 100 ml.
    koper suszony 1 łyżka
    sól, pieprz do smaku
    masło 1 łyżka

    chleb razowy 2 kromki
    czosnek 3 ząbki
    oliwa z oliwek 2 łyżki

    filet drobiowy 2 szt.
    sól 1/2 łyżeczki
    czosnek granulowany 1/2 łyżeczki
    pieprz 1 szczypta
    zioła prowansalskie 1 łyżka
    olej 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem cukiniowo kalafiorowy z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać cukinię i chwilę smażyć.
    Do garnka wlać bulion, wrzucić różyczki kalafiora i posiekanego pora. Dodać cukinię i gotować pod przykryciem tak długo, aż kalafior całkowicie zmięknie (najlepiej ok. 20-25 min.).
  • 2. Na koniec zmiksować zupę blenderem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i koperkiem. Dodać śmietanę.
    Chleb pokroić na kwadraciki. Polać oliwą i dodać przeciśnięty czosnek przez praskę. Natrzeć. Rozgrzać patelnię i podsmażyć grzanki.
  • 3. Filety umyć, osuszyć i przeciąć wzdłuż długiego boku na pół. Doprawić z każdej strony solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami. Natrzeć olejem. Ugrillować na mocno rozgrzanej patelni. Pokroić w cienkie paski.
    Gdy zupę nalejemy na talerz udekorować grzankami i plastrami fileta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować