Krem czekoladowy z kaszy jaglanej

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Jest zdrowy, bo przygotowany z kaszy jaglanej, bananów oraz syropu z agawy zamiast cukru.Jest fantastycznym dodatkiem na kanapki, tosty, grzanki oraz do naleśników czy też omletów.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * kasza jaglana – 1 szkl
    * gorzka czekolada – 50 g
    * banan – 2 szt
    * kakao – 4 łyżki
    * syrop z agawy – 4 lyżki
    * sok z cytryny – 1 łyżka
    * sól -1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wypłukaną kaszę prażymy kilka minut w garnku, zalewamy wrzątkiem, dodajemy szczyptę soli, przykrywamy i na wolnym ogniu gotujemy ok. 15 minut ( pilnujemy, żeby się nie przypaliła! ).

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy ugotowaną kaszę, banany, kakao, sok z cytryny oraz syrop z agawy – wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy.

    Gotowe!

    Smacznego!

Porady

Ps. świetnym dodatkiem jest garstka prażonych orzechów!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Kasza jaglana Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

4.5 (200 ocen)

nutella z kaszy jaglanej

To może cię zainteresować