Krem dyniowy z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

Smakował mi budyń dyniowy i panna cotta więc postanowiłam zrobić kolejny deser z dynią. W połączeniu z mlekiem kokosowym i białą czekoladą dynia zyskuje nowe oblicze :)

Składniki:


  • 300 g puree z dyni
    60 g białej czekolady
    120 g gęstego mleka kokosowego
    200 g śmietany 30%
    3 łyżeczki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Bita śmietana

Krem dyniowy z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do rondelka włożyć puree z dyni (użyłam Hokkaido), dodać mleko kokosowe (gęste mleko zebrane z wierzchu puszki, bez płynu).

    Posiekać białą czekoladę i wrzucić do dyni i mleka. Postawić na małym gazie i podgrzewać ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści. Masę wystudzić.

    Śmietanę ubić na sztywno, dodać 3 łyżeczki cukru pudru, można więcej, do smaku. Zmiksować. Odłożyć 3 łyżki śmietany, resztę dodać do rondelka i delikatnie wymieszać.

    Deser przełożyć do szklaneczek lub pucharków, udekorować odłożoną śmietaną. Schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Biała czekolada Dynia Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować