KREM GRYCZANY Z POMARAŃCZOWYM MLEKIEM

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna, słodka, śniadaniowa wersja kaszy gryczanej.

  • 15 min

Składniki:

  • 100g (ugotowanej) kaszy gryczanej
    50ml wody
    1 łyżka miodu
    1/2 łyżeczki cynamonu
    2 (małe) pomarańcze
    150ml mleka

Krem gryczany z pomarańczowym mlekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ugotowanej kaszy gryczanej dodać wodę, miód i cynamon. Zblendować na gładką masę. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać z mlekiem. Drugą pomarańczę obrać, pokroić w plasterki. Krem przełożyć do miseczki, zalać pomarańczowym mlekiem, udekorować plastrami pomarańczy. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy