Krem z cukinii z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Cukinię i ziemniaki także obieramy, po czym kroimy je w dużą kostkę. Orzechy siekamy.
2.Rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy na nim przez 4 minuty: cebulę, czosnek, cukinię i ziemniaki. Następnie zalewamy wszystko wywarem i dusimy ok. 15 minut.
W miedzy czasie bagietkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na pozostałym oleju, jak zacznie nabierać złotego koloru dodajemy do niej orzechy i jeszcze chwileczkę podsmażamy.
3.Zupę miksujemy na gładki krem, dodajemy kremówkę i doprawiamy: cytryną, cukrem, solą i pieprzem do smaku.
4.Gotowy krem rozlewamy do miseczek i podajemy z prażonymi orzechami i bagietką.
Komentarze