Krem z czerwonej soczewicy z czosnkiem i papryką

0 (0 ocen)

Krem dla miłośników wyrazistych i ostrych smaków. Prosty i szybki w przygotowaniu. Jeden z moich ulubionych! Polecam :)

Składniki:

  • 200 g czerwonej soczewicy
    2 ząbki czosnku
    ¼ czerwonej papryki
    1 marchewka
    sól, pieprz do smaku
    liść laurowy
    wegeta
    natka pietruszki

Krem z czerwonej soczewicy z czosnkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną soczewicę ugotować we wrzącej wodzie z liściem laurowym, pod koniec gotowania posolić. Następnie odcedzić z nadmiaru wody. Czerwoną paprykę oraz obraną marchewkę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewkę ugotować do miękkości, a następnie odcedzić. Wszystkie składniki dodać do soczewicy i zmiksować blenderem na krem. W razie konieczności przyprawić. Podawać na ciepło z natką pietruszki. Smacznego!

Porady

Przepis na 2 porcje.

Komentarze

Podobne przepisy