KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY ZE SZPINAKOWYM PESTO

0 (0 ocen)

  • 40 min

polecam

  • 40 min

Składniki:

  • 1 litr bulionu
    250 g czerwonej soczewicy
    1 cebula
    1 łyżka masła
    1 marchewka
    sól i pieprz do smaku

    kleks szpinakowy:
    1 garść szpinaku
    1/3 szklanki oliwy
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Krem z czerwonej soczewicy ze szpinakowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy i lekko podsmażamy na maśle, a następnie dodajemy ją do gotującego się bulionu. Soczewicę płuczemy w ciepłej wodzie i dodajemy do bulionu. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach i wrzucamy do garnka z bulionem i soczewicą.
    Całość gotujemy około 30 minut. Kiedy warzywa będą miękkie miksujemy je blenderem. Krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    kleks:
    Szpinak myjemy, przekładamy do blendera, dodajemy oliwę i obrany czosnek, miksujemy na gładko. Szpinakowym "pesto" polewamy krem z soczewicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica Szpinak Soczewica czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować