Krem z buraczków z pomarańczą

4.48 (179 ocen)

Przepyszna, lekkostrawna zupa krem z pieczonych buraczków.Niezwykle aromatyczna i jest idealna na grudniowe wieczory.

Składniki:



  • Składniki :
    1 kg buraczków,
    oliwa z oliwek,
    2 ząbki czosnku,
    cebula,
    marchew,
    pietruszka,
    sól, pieprz,
    sok z 1 pomarańczy,
    bulion
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z buraczków z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krem z buraczków 1. Przygotowanie : W rondelku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekany czosnek i chwilę smaż. Buraczki, marchew, pietruszkę i cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Dorzuć do czosnku warzywa i chwilę podsmaż często mieszając. Zalej bulionem i gotuj 15 minut aż warzywa zmiękną. Ostudzoną zupę zmiksuj w blenderze. Dodaj sok z pomarańczy i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować