Krem z groszku i cukinii z mlekiem kokosowym

4.5 (189 ocen)

  • Dla 3 osób

Przepyszna, zdrowa i kremowa z wyczuwalną słodkością groszku i cukinii.

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • -1 czerwona cebula
    -2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka
    -220 g cukinii
    -200 g ugotowanego groszku (ja użyłam mrożonego)
    -100 ml mleka kokosowego
    -100 ml wywaru, który powstał podczas gotowania groszku
    -3 łyżki jogurtu naturalnego
    -2 łyżki sera mascarpone
    -Sól oraz pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem z groszku i cukinii z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy posiekaną cebulę i podsmażamy przez 2 minuty. Cukinię myjemy i bez obierania kroimy w plasterki, dodajemy do cebuli i dusimy pod przykryciem przez około 7 minut.

    W blenderze umieszczamy groszek, cebulę z cukinią, mleko kokosowe, wywar, jogurt oraz mascarpone. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy 1 łyżkę oliwy, doprawiamy solą oraz pieprzem. Ponownie miksujemy przez kilka sekund. Podgrzewamy i posypujemy pestkami dyni lub innymi ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Groszek Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować