Krem z dyni hokkaido

4.5 (145 ocen)

  • 60 min

Krem ma dość specyficzny smak, wielbicielom dyni zapewne posmakuje.

  • 60 min

Składniki:

  • mała dynia hokkaido
    pomarańcza
    cebula
    ząbek czosnku
    4 łyżki oleju rzepakowego

    przyprawy;
    szczypta imbiru
    kolorowy pieprz
    sól morska

    garść preparowanych zbożowych chrupek z suszonymi jabłkami

Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa krem z dyni Krem

Krem z dyni hokkaido - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroję w kosteczkę, czosnek w plasterki , razem szklę na oleju. Z pomarańczy wyciskam sok i dolewam do cebuli. Następnie dodaje pokrojoną w małą kosteczkę dynię . Zalewam gorącą woda (lekko nad poziom dyni) i gotuję do miękkości. Dodaję przyprawy do smaku. mMksuję na krem. Podaję z chrupkami zbożowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Imbir Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować