Krem z marchewką, cieciorką i bobem

0 (0 ocen)

  • 30 min

gęsta i treściwa zupka

  • 30 min

Składniki:


  • 7 marchewek
    1 pasternak
    puszka cieciorki
    puszka bobu konserwowego
    puszka pomidorów bez skórki
    1 cebula biała, 1 cebula czerwona
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka masła
    papryka ostra
    lubczyk w proszku
    sól
    pieprz

Krem z marchewką, cieciorką i bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i pasternak obrać, pokroić w kosteczkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą i posolić, ugotować aż zmiękną. Dodać cieciorkę i bób, zmniejszyć ogień. Na patelni z rozpuszczoną łyżeczką masła poddusić cebule, dodać do zupy. Dodać pomidory i przyprawy, rozgnieciony przez praskę czosnek i gotować przez 10 minut. Przestudzić, zmiksować, ewentualnie doprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy