Krem z pomarańczowych warzyw z kiełbasą dojrzewającą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś fajnego delikatnego, szukajmy pomarańczowych warzyw i zróbmy z nich krem. Dużo zdrowia i smaku. do tego plasterki kiełbasy dojrzewającej i pestki dyni .

  • 15 min

Składniki:

  • 1/4 dyni

    1/2 selera

    2 marchewki

    1 duża papryka pomarańczowa

    2 ziemniaki

    sól

    pieprz

    imbir

    śmietana 30 % 1 szklanka

    kiełbasa dojrzewająca

    pestki dyni

Krem z pomarańczowych warzyw z kiełbasą dojrzewającą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałek dyni obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Marchewkę kroimy w kostkę. Paprykę pomarańczowa myjemy usuwamy środek i kroimy w paseczki. Kawałek selera obieramy , kroimy . Dwa ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy w małej ilości wody .
  • 2. Gdy są miękkie miksujemy je na gładką masę. Solimy do smaku. Doprawiamy białym pieprzem i imbirem . Dolewamy 1 szklankę śmietany 30 % , zagotowujemy. Podajemy z pestkami dyni i plasterkami kiełbasy dojrzewającej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy