Krem z pora i sałaty

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam kremowe zupy, delikatne , aromatyczne w sam raz na lato, niedrogie składniki, część warzyw z własnego ogródka, do tego serek topiony i mamy pyszny obiad w 20 minut. Pycha!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duży por lub 2 mniejsze
    2 młode ziemniaki
    1 mała cebula
    1 mała główka sałaty lodowej
    1 litr rosołu
    1 duży ząbek czosnku
    2 czubate łyżki masła
    2 serki topione po 100 g
    2 łyżki słodkiej śmietanki 22%
    sól morska do smaku
    gałka muszkatołowa do smaku
    pieprz biały do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Krem z pora i sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0xmrfvb 1. Pory i sałatę myjemy, czosnek i cebulę obieramy, ziemniaki skrobiemy.Kroimy dowolnie np w półplasterki.
    W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojony por oraz sałatę i ziemniaki, dusimy 5 minut, solimy do smaku,
    po czym wlewamy rosół i gotujemy 15-20 minut, następnie wrzucamy serki, mieszamy aż się roztopią ,
    zupę miksujemy blenderem na krem, doprawiamy gałką oraz białym pieprzem, zaciągamy śmietaną.
    Podajemy posypaną np natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować