Krem z zielonego kalafiora

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny i zdrowy krem który z pewnością zasmakuje każdemu miłośnikowi zup .

  • 60 min

Składniki:

  • - pół dużego zielonego kalafiora
    - 2 duże ziemniaki
    - 1 cebula
    - 1 ząbek czosnku
    - łyżka oliwy
    - 1 l bulionu warzywnego lub wody
    - sól,pieprz,szczypta płatków chilli,liść laurowy,ziele angielskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z zielonego kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek,dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i różyczki kalafiora.
    Zalewamy bulionem. Dodajemy listek laurowy,ziele angielskie i sól.
    Gotujemy na małym ogniu do miękkości. ( w razie potrzeby dolać bulionu lub wody).
    Po ugotowaniu miksujemy,doprawiamy pieprzem,chilli i w razie potrzeby jeszcze solą.
    Podajemy z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować