Kremowy deser z mango, mascarpone i mlekiem kokosowym

4.5 (194 ocen)

  • 36 min

Świeży - nie za słodki krem z mascarpone,słodkiej śmietanki, twarogu i mleka kokosowego z dodatkiem słodziutkiego musu z mango.... proporcje muszą być zachowane.W sumie wyszło mi 6 szklanek (każda z innej parafii, wiem)Lubicie takie klimaty? To zapraszam po przepis.

  • 36 min

Składniki:

  • 1 kg dojrzałego mango
    250 g serka mascarpone
    250 g zmielonego twarogu
    150 g mleka kokosowego
    125 g śmietanki 36%
    1 laska wanilii/2 opakowania cukru wanilinowego
    1 łyżeczka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kremowy deser z mango, mascarpone i mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obrać, pokroić w kostkę, zblendować na mus.
    Twaróg,mascarpone i mleko kokosowe wymieszać z wanilią lub cukrami.
    Śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy.
    Przygotować szklanki i napełniać naprzemiennie musem z mango i kremem śmietanowym.
    Udekorować wg upodobań.
    Schłodzić w lodówce.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować