Kremowa kasza gryczana z kurkami i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kurki w takim wydaniu smakują wspaniale. Danie jest bardzo sycące mimo, że nie w jego składzie mięsa. Co więcej nie wymaga żadnych dodatków. Należy je mocno doprawić pieprzem

Składniki:

  • • 150g kurek,
    • 200g zielonej fasolki szparagowej,
    • 100g kaszy gryczanej,
    • 100g serka mascarpone,
    • 1 cebula,
    • 1 ząbek czosnku,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • Masło do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kremowa kasza gryczana z kurkami i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kremowa kasza gryczana z kurkami i fasolką szparagową 1. Kaszę gryczaną ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę pokrój na małe kawałki i ugotuj do miękkości.
  • Kremowa kasza gryczana z kurkami i fasolką szparagową 2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę, pod koniec dodaj posiekany drobno czosnek. Następnie dodaj oczyszczone i umyte kurki (większe pokrój na pół), smaż około 10 minut aż woda z kurek odparuję, a grzyby się zarumienią.
  • Kremowa kasza gryczana z kurkami i fasolką szparagową 3. Wówczas dodaj ugotowaną kaszę gryczaną i dokładnie wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, zmniejsz ogień na najmniejszy, wymieszaj i chwilkę podgrzej, aż serek się rozpuści.
  • Kremowa kasza gryczana z kurkami i fasolką szparagową 4. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i dodaj fasolkę, wymieszaj i od razu podawaj.
    Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Kurki Mascarpone Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować