Kurki w takim wydaniu smakują wspaniale. Danie jest bardzo sycące mimo, że nie w jego składzie mięsa. Co więcej nie wymaga żadnych dodatków. Należy je mocno doprawić pieprzem
Kremowa kasza gryczana z kurkami i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gryczaną ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę pokrój na małe kawałki i ugotuj do miękkości.
2.Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę, pod koniec dodaj posiekany drobno czosnek. Następnie dodaj oczyszczone i umyte kurki (większe pokrój na pół), smaż około 10 minut aż woda z kurek odparuję, a grzyby się zarumienią.
3.Wówczas dodaj ugotowaną kaszę gryczaną i dokładnie wymieszaj. Dodaj serek mascarpone, zmniejsz ogień na najmniejszy, wymieszaj i chwilkę podgrzej, aż serek się rozpuści.
4.Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i dodaj fasolkę, wymieszaj i od razu podawaj.
Życzę smacznego!
Komentarze