Kremowa zupa pomidorowa z awokado

4.49 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Pyszna kremowa zupa, z pomidorami i awokado, które nadaje jej wyrazistego smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • 800 g pomidorów z puszki
    1 nieduże awokado obrane i pokrojone na mniejsze kawałki
    1 łyżka cukru trzcinowego
    1,5 szklanki wywaru z warzyw oraz kilku gałązek bazylii i oregano
    4 zmiażdżone ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy czosnkowej
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa pomidorowa z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado i czosnek podsmażamy na patelni z cukrem trzcinowym. Dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą i całość dusimy przez około 10 minut. Następnie całość przekładamy do garnka i rozdrabniamy blenderem na gładki krem. Dodajemy do niego wywar z warzyw oraz oliwę czosnkową. Doprawiamy solą i pieprzem. Ilość wywaru można dowolnie modyfikować w zależności od tego jak gęstą chcemy zupę. Zupę podajemy z makaronem lub grzankami. Dekorujemy gałązkami oregano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować