Kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

Szybka, bardzo pożywna i sycąca kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami. Doskonale smakuje także bez pulpecików.

  • 60 min

Składniki:

  • Zupa:
    2,5 l bulionu drobiowego
    2 duże marchewki
    1/2 kg pieczarek
    1 zupa pieczarkowa
    100 g serka topionego kremowego
    100 g serka topionego pieczarkowego
    200 ml śmietany 30 %
    Pulpeciki:
    1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
    1/2 pęczku koperku
    1 jajko
    garść bułki tartej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami 1. Zupa: Marchew i pieczarki ścieramy na tace o dużych oczkach i podsmażamy na maśle aż marchew zmięknie. W razie potrzeby podlewamy wodą żeby się nie przypaliło. Bulion zagotowujemy. Do gotującego się bulionu dodajemy oba serki topione i mieszamy żeby się rozpuściły. Zupę pieczarkową rozpuszczamy w 0,5 l zimnej wody, dodajemy do bulionu z serkami i zagotowujemy. Dodajemy pieczarki z marchewką i mieszamy. Do zupy wlewamy śmietankę zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Całość zagotowujemy.
  • Kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami 2. Pulpety: Mięso mielone dokładnie mieszamy z posiekanym drobno koperkiem, jajkiem i bułką tartą. Formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10-15 minut. Po tym czasie odcedzamy. Na talerz nakładamy kilka pulpecików i zalewamy gorącą zupą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pieczarki Serek Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować