Kremowa zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-W GARNKU GOTUJEMY KORZEŃ PIETRUSZKI POKROJONEJ W KOSTECZKE
-CEBULE I PIECZARKI OBIERAMY KROIMY I PODSMAŻAMY NA MASEŁKU
-OSOBNO W GARNKU GOTUJEMY MARCHEWKĘ I ZIEMNIACZKI POKROJONE W KOSTKE Z PRZYPRAWĄ KUCHAREK
2.-POŁOWĘ PODSMAŻONYCH PIECZAREK WSYPUJEMY DO ZUPY RESZTE ODKŁADAMY ,DODAJEMY CZOSNEK PRZYPRAWE KUCHAREK
-ROBIMY ZASMAŻKE ŚMIETANA Z MĄKĄ W ZALEŻNOŚCI ILE MAMY WYWARU
-GDY ZUPA TROCHE PRZESTYGNIE MIKSUJEMY BLENDEREM NA KREM
3.-NASTĘPNIE WSYPUJEMY UGOTOWANE ZIEMNIACZKI I MARCHEWKĘ
-WSYPUJEMY POZOSTAŁE PIECZARKI ,POSYPUJEMY NATKĄ PIETRUSZKI I EWENTUALNIE DOPRAWIAMY WEDŁUG SMAKU :)))
Komentarze