KREMOWA ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z CHLEBEM ŻYTNIM

0 (0 ocen)

do przygotowania zupy najlepiej użyć chleba upieczonego w domu,100 g to 38 kcal.

Składniki:

  • 1 marchewka
    1 pietruszka
    Mały kawałek selera-około 40 g
    5-7 cm pora
    10 g oleju kokosowego
    400 g mrożonego groszku
    2 kromki chleba żytniego-ok 50 g
    ½ pęczka natki pietruszki
    1 litr wody
    Sól do smaku
    3/4 łyżeczki pieprz cayenne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pieczywo

Kremowa zupa z zielonego groszku z chlebem żytnim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0yyhof9 1. Pietruszkę, marchewkę i seler pokroić w kostkę. Por przekroić na 3 części. W garnku rozgrzać olej i wrzucić rozdrobnione warzywa. Zeszklić je i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia.
  • image-0dq8s0v 2. Dodać groszek i gotować zupę aż wszystkie warzywa będę miękkie.
  • image-0rsl9dy 3. W między czasie chleb pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do zupy. Gotować jeszcze około 5 minut. Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia, dodać cayenne i grubo posiekaną natkę. Zblendować na krem ( natka idealnie się nie zmiksuje ale to tylko dodaje urokowi zupie). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować