1.Mąkę wsypać na stolnicę, dodać jajko, margarynę, posiekać całość nożem i połączyć, pod koniec dodać kwaśną śmietanę. Wyrobić dosyć miękkie ciasto. W razie potrzeby można dodać jeszcze śmietany żeby ciasto było gładkie. Ciasto zawinąć do woreczka i dać na noc do lodówki. Na drugi dzień upiec 2 biszkopty. Piec w temp. 180 st. przez 15-20 minut.
2.Odlać szklankę mleka, resztę zagotować. W odlanym mleku rozpuścić mąkę zwykłą i ziemniaczaną. Jajka całe ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Na gotujące mleko wlać rozpuszczoną mąkę, ciągle mieszając, Wlać ubite jajka, mieszać i zagotować przez chwilkę, Odstawić, wystudzić.
Gdy będzie masa zimna wyłożyć na pierwszy biszkopt, potem położyć na tę masę drugi biszkopt. Oprószyć bardzo dokładnie cukrem pudrem.
Komentarze