Krucho-biszkoptowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruchy spód: Z podanych składników zarobić ciasto i rozwałkować na blaszkę o wymiarach 26 x 42 cm. Piec ok. 20 min.
2.Biszkopt: Białka ubic na sztywną pianę, dodac cukier. Ubijając dodawac po 1 żółtku. Do ubitych jajek dodać olej oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 min. na blaszce o wymiarach 26 x 42 cm.
3.Kruchy spód posmarować dżemem, na dżem położyć wystudzony biszkopt. Biszkopt naponczować. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać rozpuszczoną żelatynę i ubić na sztywną pianę. Na biszkopt wyłożyć bitą śmietanę, ułożyć truskawki i zalać tężejącymi galaretkami.
Komentarze