Kruche ciasteczka z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Uformować je w kulę, owinąć folią i wstawić na pół godziny do lodówki.Następnie porcjami rozwałkowywać ( podsypując mąką) na grubość około 1 cm. Wycinać karbowaną foremką ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15-20 minut w temperaturze około 160 stopni, aż do zarumienienia się ciasteczek.Ciastka po upieczeniu ostudzić.
2.Budynie ugotować na mleku i ostudzić. Miękkie masło ucierać,dodając stopniowo wystudzony budyń oraz kurkumę. Wyrobić na jednolity krem. Krem wyciskać szprycą na ciasteczka i udekorować owocami.
Komentarze