Kruche ciasto z budyniem i brzoskwiniami z puszki

4.76 (197 ocen)

  • 60 min

Wszyscy się nim zajadają, proste do zrobienia, lekkie i przede wszystkim smaczne!

  • 60 min

Składniki:

  • Mąka-3 szklanki, cukier puder-1 szklanka, Margaryna-kostka, proszek do pieczenia-2 łyżeczki, jajka-2 sztuki, budyń śmietankowy-2op, mleko-1litr, brzoskwinie w puszce
Wystaw ocenę:

4.76 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kruche ciasto z budyniem i brzoskwiniami z puszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesiewamy przez sito mąkę z proszkiem na stolnice, dodajemy margarynę i zagniatamy lub siekamy, następnie dodajemy puder i jaja, ponownie zagniatamy. Oddzielamy 1/4 ciasta, chowamy do zamrażalnika, zaś resztą wykładamy blachę i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania budyniu.
  • 2. Gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jeszcze ciepły wylewamy na ciasto.
  • 3. Na masę budyniową układamy pokrojone w kostkę brzoskwinie a na wierzch tarkujemy resztę ciasta z zamrażalnika. Pieczemy ok. 45 min w 160 C. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem :)

Porady

Ciasto najlepsze jest drugiego dnia, kiedy budyń jest mocno zwarty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować