Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym

0 (0 ocen)

  • Średni

Wiśnie można zastąpić innymi owocami np brzoskwiniami w syropie,ananasami,świeżymi malinami. Polecam na Wielkanoc

  • Średni

Składniki:

  • - Ciasto: margaryny: 275 gramów
    - mąki: 500 gramów
    - cukru: 250 gramów
    - mielonych migdałów: 50 gramów
    - żółtka: 2 sztuki
    - soli: 1 szczypta
    - Krem: mleka: 50 mililitrów
    - kremówki: 50 gramów
    - twarogu śmietankowego: 500 gramów
    - budyniu waniliowego ((2x40g)): 2 sztuki
    - jajka: 3 sztuki
    - cukru waniliowego (paczka): 1 sztuka
    - cukru: 100 gramów
    - wiśni: 500 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kawy

Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Margarynę stopić i ostudzić.Zagnieść z mąką,250g cukru oraz
    mielonymi migdałami,żółtkiem i solą kuchenną na kruche ciasto.
    Owinąć folią wstawić na 30 min do lodówki.
  • 2. Krem:
    Wydrylować wiśnie.Twaróg śmietankowy zmieszać z
    mlekiem,kremówką,cukrem waniliowym,proszkiem budyniowym,jajami i utrzeć
    na gładki krem.
  • 3. Posmarować tłuszczem tortownicę o średnicy ok. 26 cm. 2/3 kruchego
    ciasta rozłożyć na spodzie i na bokach.Wlać utartą masą serową
    Obtoczyć owoce w mące i nałożyć na masę serową.
    Na około 30 min przed końcem pieczenia posypać wierzch ciasta
    kruszonką,czyli pozostałym kruchym ciastem, schłodzonym i startym na
    tarce o dużych oczkach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
    Temperatura piekarnika: 175C
    Czas pieczenia: 40-45 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować