Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Margarynę stopić i ostudzić.Zagnieść z mąką,250g cukru oraz
mielonymi migdałami,żółtkiem i solą kuchenną na kruche ciasto.
Owinąć folią wstawić na 30 min do lodówki.
2.Krem:
Wydrylować wiśnie.Twaróg śmietankowy zmieszać z
mlekiem,kremówką,cukrem waniliowym,proszkiem budyniowym,jajami i utrzeć
na gładki krem.
3.Posmarować tłuszczem tortownicę o średnicy ok. 26 cm. 2/3 kruchego
ciasta rozłożyć na spodzie i na bokach.Wlać utartą masą serową
Obtoczyć owoce w mące i nałożyć na masę serową.
Na około 30 min przed końcem pieczenia posypać wierzch ciasta
kruszonką,czyli pozostałym kruchym ciastem, schłodzonym i startym na
tarce o dużych oczkach. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Temperatura piekarnika: 175C
Czas pieczenia: 40-45 minut
Komentarze