Kruche ciasto z rabarbarem i bezową pianką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto.Następnie ciasto wałkujemy i wykładamy do blaszki o wymiarach 21 cm x 25 cm,posmarowanej masłem lub margaryną i posypanej bułką tartą.Ciasto nakłuwamy widelcem.
2.Rabarbar oczyszczamy,płuczemy i dokładnie osuszamy.Następnie kroimy w na mała kawałki.Pokrojony rabarbar układamy na cieście.
3.Cukier mieszamy z cukrem waniliowym i posypujemy rabarbar.
4.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.Na koniec wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy.
5.Przygotowaną pianę wykładamy na rabarbar.
6.Tak przygotowane ciasto pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni.
Komentarze