Kruche ciasto z rabarbarem i kokosem

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Do ciasta dodałam kokos, aby wchłonął sok z rabarbaru.

Składniki:

  • Kruszonka: 1 szkl. mąki
    ● 100 g zimnego masła
    ● 0,5 szkl. cukru
    Masa: 500 g mielonego twarogu
    ● 0,5 szkl. cukru
    ● 1,5 op. budyniu
    ● 200 ml kremówki
    ● 3 łyżeczki cukru wanil.
    Ciasto: 250 g mąki
    ● 7,5 g pr. do pieczenia
    ● 0,5 szkl. cukru pudru + do posypania
    ● 100 g masła o temperaturze pokojowej
    ● 3 łyżeczki cukru wanil.
    ● szczypta soli
    ● jajko
    Oraz: 600 g rabarbaru
    ● 150 g wiórków kokosowych
    ● 2 łyżki cukru
    ● masło do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery

Kruche ciasto z rabarbarem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na kruszonkę siekamy. Krótko zagniatamy i chłodzimy 20 minut.
  • 2. Ser mieszamy z cukrem i budyniem. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Mieszamy z serem.
  • 3. Składniki na ciasto zagniatamy. Wałkujemy. Wykładamy dno natłuszczonej formy (25x40 cm), nakłuwamy widelcem. Rozsmarowujemy masę serową i posypujemy wiórkami.
  • 4. Rabarbar drobno kroimy i mieszamy z cukrem. Wykładamy na ciasto. Wierzch posypujemy startą kruszonką. Pieczemy 60 minut w temp. 180°C. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować