Kruche babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę i cukier puder posiekać z chłodnym masłem i margaryną pokrojonymi na mniejsze kawałki. Wbić żółtka i wszystko razem zagnieść. Ciasto odstawić do lodówki na pół godziny.
Po tym czasie rozwałkować na 3 mm i wykrajać krążki (na babeczki) lub inne kształty jeśli chcemy zrobić ciasteczka. Krążkami wylepić natłuszczone foremki do babeczek, lub ciasteczka ułożyć na blasze z papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w 200 stopniach.
Masa:
Rozpuścić galaretkę w 1 szklance przegotowanej wody i odstawić do stężenia . Bitą śmietanę ubić na sztywno dodać do niej tężejącą galaretkę nadal ubijając, gdy składniki się połączą masę wkładać do rękawa do dekoracji i wyłożyć na babeczki następnie na masę ułożyć borówki i babeczki są już gotowe.
Komentarze