Kruche babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na pól godziny do zamrażarki. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Rozwałkowane ciasto przenieść na posmarowane masłem foremki, usunąć okrawki i dokładnie wylepić foremki ciastem.
2.Piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
3.Suche składniki na kajmak wymieszać, zalać mlekiem i gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać masło, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Babeczki posmarować powidłami i zalać ostudzonym kajmakiem. Udekorować posiekanymi orzechami.
4.Czekoladę rozpuścić na parze i wystudzić. Śmietanę ubić, gdy zacznie gęstnieć dodać fix i cukier i ubić na sztywno. Zmiksować z wystudzoną czekoladą. Szprycą nałożyć na babeczki. Udekorować wiśniami z konfitury.
Komentarze