Kruche babeczki z budyniem i malinami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jedne z najlepszych babeczek jakie jadłam do tej pory. Kruchutkie babeczki z budyniem malinowym i malinkami:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO::
    - margaryna: 125 gramów
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - cukier: 0.33 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 łyżeczka
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    WYPEłNIENIE::
    - budyń malinowy: 1 sztuka
    - mleko: 2 szklanki
    - cukier: 2 łyżki
    - maliny (do dekoracji): 250 gramów
    - listki melisy (do dekoracji): 30 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche babeczki z budyniem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche babeczki z budyniem i malinami 1. Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Do miski wsypać mąkę, dodać margarynę i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek posmarować margaryną i obsypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wylepić nim foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w 200*C. Przed wyjęciem z foremek babeczki lekko przestudzić.
  • Kruche babeczki z budyniem i malinami 2. Budyń wymieszać z połową szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem, dodać rozrobiony budyń i zagotować, aż zgęstnieje. Babeczki nadziewać ostudzonym budyniem, każdą udekorować malinką i listkiem melisy. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować