Kruche babeczki z kremem czekoladowym .

0 (0 ocen)

pyszne i kruchutkie w sam raz do kawki

Składniki:

  • 200 g mąki tortowej
    80 g masła
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki kakao
    1 jajko
    3łyżki cukru pudru
    szczypta proszku


    Budyń czekoladowy
    0,5 l mleka
    1 łyżka masła

Kruche babeczki z kremem czekoladowym . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto ,jeśli będzie za suche dodaj odrobinę śmietany, wszystko zależy od mąki. Odstaw do lodówki na 15 minut.
  • 2. Rozwałkuj ciasto , foremką w kształcie kwiatka wycinaj ciasteczka .
  • image-0qqjld9 3. Foremki do babeczek wysmaruj margaryną i wylep wyciętym kwiatkiem .
    Piecz w temp 180 st około 15 / 18 minut .Maja być kruche.
  • 4. Budyń czekoladowy ugotuj w 0,5 l mleka ,przestudż i utrzyj z 1 łyżka masła. Nadziewaj babeczki i dekoruj według własnego uznania .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy