Kruche babeczki z owocami

0 (0 ocen)

Wystarczy spojrzeć i już ma się na nie smak.

Składniki:

  • Ciasto: 40 dag mąki, 15 dag cukru pudru, 25 dag margaryny, 2 żółtka
    Nadzienie: 0,5 l śmietany 30%, 3 śmietan - fixy, 3 łyżki cukru pudru

Kruche babeczki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki razem posiekać nożem, później wyrabiać rękami dodając 1 łyżkę śmietany. Kiedy będzie wyrobione włożyć do lodówki na ok godzinę. Wykrawać kółka i wyklejać foremki posmarowane tłuszczem.
    Pieczemy aż będą rumiane.


  • 2. Nadzienie: Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder i śmietan fixy.
  • 3. Upieczone babeczki nadziewamy kremem i dekorujemy owocami ( rodzaj owoców według uznania).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy