Kruche orkiszowe babeczki z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepyszne małe tarty umilą niejedno letnie popołudnie.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąki orkiszowej: 200 gramów
    - zimnego masła: 125 gramów
    - cukru do wypieków: 50 gramów
    - śmietana 36%: 1 szklanka
    - cukier puder: 50 gramów
    - dojrzałe brzoskwinie: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kruche orkiszowe babeczki z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło posiekaj nożem, dodaj do niego cukier, sól i przesianą mąkę. Wszystko dokładnie zagnieć.
    Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na min. 1 h, max. 3 dni.
    Zimne ciasto rozwałkuj, wytnij 6 kółek lub więcej- w zależności jakiego rozmiaru macie foremki.
    Można także pójść na łatwiznę i upiec jedną, dużą tartę.
  • 2. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, wstaw babeczki.
    Piecz je ok. 15 minut- na złoty kolor.
    Ostudź, wyjmij z foremek.
  • 3. Gdy będą już całkowicie zimne, ubij śmietanę z cukrem pudrem, przełóż do szprycy i wypełnij nią kruche spody.
    Teraz pokrój na cząstki brzoskwinie.
    Udekoruj nimi każdą z babeczek.
    Smacznego!:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować