Kruche orkiszowe babeczki z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło posiekaj nożem, dodaj do niego cukier, sól i przesianą mąkę. Wszystko dokładnie zagnieć.
Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na min. 1 h, max. 3 dni.
Zimne ciasto rozwałkuj, wytnij 6 kółek lub więcej- w zależności jakiego rozmiaru macie foremki.
Można także pójść na łatwiznę i upiec jedną, dużą tartę.
2.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, wstaw babeczki.
Piecz je ok. 15 minut- na złoty kolor.
Ostudź, wyjmij z foremek.
3.Gdy będą już całkowicie zimne, ubij śmietanę z cukrem pudrem, przełóż do szprycy i wypełnij nią kruche spody.
Teraz pokrój na cząstki brzoskwinie.
Udekoruj nimi każdą z babeczek.
Smacznego!:)
Komentarze