Kruche miseczki z budyniem i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Mąkę połączoną z proszkiem przesiać na stolnicę .Dodać margarynę,żółtka,śmietanę,cukier,cynamon,wanilię.Posiekać nożem.Zagnieść ciasto.Zawinąć w folię.Włożyć na 30 minut do lodówki.
2.Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu ,używając do tego 800 ml mleka.Ostudzić.
3.Foremki na muffinki o śr 7 cm (użyłam silikonowych) natłuścić,oprószyć mąką.
4.Schłodzone ciasto podzielić na części.Rozwałkować ,wykroić krążki o średnicy około 9,5 cm.Wyciętymi krążkami wylepić foremki.Nakłuć widelcem.Napełnić budyniem.
5.Śliwki umyć,przekroić na pół,usunąć pestki,Pokroić w paseczki.Dekoracyjnie rozłożyć na budyniu.
6.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.200 st.C przez około 30-35 minut...
Komentarze