Kruche rożki z jabłkami

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Szybki i prosty sposób na coś słodkiego i pysznego :)

  • 30 min

Składniki:

  • Na ciasto:
    3 szkl. mąki pszennej
    200g cukru pudru
    250g masła
    1 jajko
    2 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    kilka jabłek
    cynamon
    cukier

Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche rożki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Mąkę, cukier, proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać margarynę, żółtka i jajko. Wyrobić ciasto.

  • 2. Wyrobione ciasto rozwałkuj na grubość ok 1/2cm. Obierz jabłka i pokrój w szesnastki. Szklanką wycinaj koła i na każde kółka kładź jeden kawałeczek jabłka, posyp odrobiną cynamonu i cukru. Zlepiaj brzegi ciasta.

  • 3. Układaj zlepione rożki na wysmarowanej masłem i posypanej mąką blachę i piecz w temp. 190 stopni przez ok.15 min.

Porady

Gotowe rożki polej czekoladą i lukrem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować