Krupnik z kaszą jęczmienną i pulpecikami

4.5 (164 ocen)

  • Łatwy

Krupnik z kaszą jęczmienną i pulpecikami

  • Łatwy

Składniki:


  • - kasza jęczmienna perłowa: 100 gramów
    - mięso mielone (wieprzowe lub drobiowe): 250 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - cebula: 0.5 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka (lub kawałek selera): 1 sztuka
    - por (biała część): 100 gramów
    - sól,pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - vegeta (do smaku): 1 łyżeczka
    - koperek (posiekany): 1.5 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pulpety

Krupnik z kaszą jęczmienną i pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone połączyć z jajkiem,bułką tartą i posiekaną cebulą.
    Doprawić solą i pieprzem. Uformować 12 małych pulpecików.
  • 2. Marchewkę,pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora
    pokroić w krążki. Zagotować 2 litry wody,wrzucić pulpeciki,doprawić
    vegetą,gotować 10 minut. Dodać kaszę jęczmienną,warzywa.
  • 3. Gotować około 25 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować