Krupnik z różnych rodzajów kasz, wzbogacony dodatkiem kurek.Bardzo smaczny.
10 min
Składniki:
-po 2 łyżki różnych kasz: pęczak, jęczmienna średnia i drobna, jaglana, kukurydziana, manna
-2 duże ziemniaki pokrojone w małą kostkę
-włoszczyzna: por, marchewka, seler, pietruszka
-20 dkg lub ile kto chce obranych kurek i przesmażonych na 2 łyżkach oleju
-przyprawy: sól, pieprz
Krupnikowy mix z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotowanie zupy rozpoczynamy od gotowania kaszy pęczak, potem wrzucamy warzywa pokrojone w kostkę i pozostałe kasze oraz przesmażone kurki.
Gotujemy na wolnym ogniu
Porady
Do zupy można dodać przesmażoną na złoty kolor cebulę, lub zabielić śmietaną. Smakuje każda wersja.
Komentarze