Kruszonek z herbatnikami i dżemem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieć i podziel na 2 części. Jedną wyłóż na blachę o wymiarach 23 na 35 cm, a drugą schowaj do zamrażalnika na około godzinę.
2. W międzyczasie przygotuj budyń. 2,5 szklanki mleka zagotuj. Resztę zmieszaj z proszkiem budyniowym i wlej do gotującego się mleka. Masę wylej na ciasto kruche. Odstaw do przestudzenia. Dżem podgrzej. Mąkę rozmieszaj z niewielką ilością wody i wlej do gotującego się dżemu.
3.Na ciasto z budyniem wyłóż warstwę herbatników oraz rozsmaruj lekko przestygnięty dżem. Ciasto kruche zetrzyj na tarce i posyp na wierzch ciasta. Piecz około 45-50minut w temperaturze 180-170 stopni
Komentarze