Kryzysowe racuchy

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 min

prosty sposób na pyszne śniadanie, kolację lub deser, gdy w lodówka świeci pustkami

  • 3 min

Składniki:

  • NA 8 placuszków
    * szklanka mąki
    * 3/4 szklanki maślanki
    * łyżeczka proszku do pieczenia
    * łyżeczka cukru
    * pół łyżeczki cynamonu
    * pół łyżeczki cukru wanilinowego
    * szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Kryzysowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać suche składniki, zalać je maślanką i dokładnie wymieszać. Konsystencja ciasta powinna przypominać gęstą śmietanę.
  • 2. Dużą łyżką kłaść ciasto na rozgrzaną patelnie posmarowaną odrobiną tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiany kolor.

Porady

Można podać z dżemem, syropem klonowym , nutellą lub po prostu same :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować