Kwiatuszki kruche z masą kawową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło, cukier i wanilię utrzeć na gładką masę. Wsypać mąkę krupczatkę i ziemniaczaną i całość zagnieść razem.
Następnie rozwałkować najlepiej pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość około 3-4 mm.Wstawić do ochłodzenia do lodówki ok. 30 min. za pomocą foremek wycinamy dowolne kształty. Pamiętamy, żeby zawsze była parzysta liczba wyciętych kształtów.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w 180*C przez około 10 -12 minut.
masa kawowa:
masło utrzeć z cukrem pudrem z dodatkiem kakao, dodać kawę i dokładnie połączyć. Ostudzone ciastka przełożyć kawowym kremem. ( tak mniej więcej około 1 łyżeczka masy na każde ciasteczko).
Komentarze