ODDZIELAMY BIAŁKA OD ŻÓŁTEK, UBIJAMY BIAŁKA NA SZTYWNO, DODAJEMY CUKIER, NASTĘPNIE ŻÓŁTKA, A PÓŹNIEJ RESZTĘ SKŁADNIKÓW. WYKŁADAMY CIASTO DO FOREMKI I PIECZEMY OK 30 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.
KREM:
ODLEWAMY 0,5 SKLANKI KUBUSIA, ROZPUSZCZAMY W NIM BUDYNIE I CUKIER. RESZTĘ SOKU DOPROWADZAMY DO WRZENIA I WLEWAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ MIESZANKĘ.
NA BISZKOPT WLEWAMY GORĄCĄ MASĘ, A NA WIERZCH UKŁADAMY WARSTWĘ HERBATNIKÓW.
UBIJAMY ŚMIETANĘ NA SZTYWNĄ MASĘ I DODAJEMY GALARETKĘ ROZPUSZCZONĄ W 0,5 SZKLANKI WODY.
ŚMIETANĘ WYKŁADAMY NA HERBATNIKI I CAŁOŚĆ POSYPUJEMY STARTĄ CZEKOLADĄ.
Porady
1.SOK NALEŻY MIESZAĆ ZANIM SIĘ ZAGOTUJĘ ŻEBY SIĘ NIE PRZYPALIŁ
2.ZANIM NAŁOŻYMY MASĘ ŚMIETANOWĄ CAŁOŚĆ NALEŻY DOBRZE WYSTUDZIĆ
3.NAJLEPIEJ JEST PRZECHOWYWAĆ CIASTO W LODÓWCE
Komentarze