Kukurydza na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie łatwe , szybkie danie , które jest fajnym pomysłem na podwieczorek albo kolację na ciepło.Kukurydza z dodatkiem aromatycznych przypraw , podana u mnie w placuszkami z ciecierzycy tworzy fenomenalną całość!Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * kukurydza w puszce – 200 g

    * kminek mielony – 1 łyżeczka

    * czosnek – 2 ząbki

    * mielona kolendra – 1 łyżeczka

    * sól – 1 łyżeczka

    * papryczka chili zielona – 1 szt

    * papryczka chili czerwona – 1 szt

    * cebula – 1 szt

    * masło ghee – 3 łyżki

    * sok z cytryny – 0,5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kukurydza na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Kukurydzę odsączamy z zalewy.

    W moździerzu tłuczemy kminek , posiekany czosnek , kolendrę , sól , posiekaną zieloną chili i drobno posiekaną cebulę na gładką pastę.

    Na patelni roztapiamy masło , dodajemy pastę i smażymy ok. 5-7 minut na średnim ogniu cały czas mieszając.

    Dodajemy zmiażdżoną czerwoną papryczkę chili , a następnie kukurydzę i smażymy jeszcze kilka minut.

    Skrapiamy odrobiną soku cytrynowego.

    Podajemy gorące np. z placuszkami z ciecierzycy , chlebkami indyjskimi lub też zwykłymi plackami ziemniaczanymi.

    Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować