Kukurydziane placuszki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Genialne w smaku a przy tym ich przygotowanie nie zajmuje więcej czasu niż pół godziny

  • 30 min

Składniki:

  • 2 puszki kukurydzy
    4 jajka
    4 łyżki mąki
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia

Kukurydziane placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę odcedzamy na sitku. Do miski wbijamy jajka, dodajemy szczypiorek, mąkę. Mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Dokładamy kukurydzę. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy trochę wody. Jeszcze raz mieszamy. Na rozgrzany tłuszcz wylewamy ciasto (ok. 2 łyżki). Smażymy placuszki na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy