Filet z kurczaka zrolowany ze świeżą, gotowaną kukurydzą i mozzarellą w panierce z płatków kukurydzianych. Smaczny, soczysty z lekko słodkawym smakiem dzięki kukurydzy. Polecam na obiad :)
Składniki:
SKŁADNIKI:
2 filety z kurczaka
2 kolby kukurydzy
2 kulki mozzarelli
sól
pieprz czarny
przyprawa do kurczaka
1 duże jajko
płatki kukurydziane
Kukurydziane roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kolby kukurydzy oczyścić i włożyć do osolonego wrzątku. Gotować przez 10-15min, sprawdzając, czy ziarenka są miękkie. Wystudzone kolby przekroić na pół i odkroić ostrym nożem paski z ziarenkami.
2.Filety z kurczaka rozbić jak na kotlety, oprószyć przyprawą do kurczaka, pieprzem czarnym i solą. Mozzarellę pokroić na plasterki i rozłożyć na kotletach. Ułożyć paski kukurydzy, starając się żeby ziarenka się nie rozpadły. Zwinąć ciasno w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami. Obtaczać w rozmąconym jajku, a następnie w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)
Komentarze