kukurydzinane schabowe w papryce

5 (196 ocen)

  • 4 godz.

Na specjalne okazje.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    pół paczki chrupków kukurydzianych
    2jaja
    trochę mąki
    szklanka bułki tartej
    marynata:
    3/4 szklanki oliwy z oliwek
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    3 ząbki czosnku, pokrojone w kosteczkę
    sól
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kukurydzinane schabowe w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kubeczku robimy marynatę z podanych składników.
    W głębokim naczyniu układamy plastry mięsa( nie rozbijamy ich), dokładnie mieszamy, nacieramy. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.
    Chrupki kruszymy , mieszamy z mąka, jajka rozbijamy. Panierujemy, najpierw bułką, jajo, bułka z chrupkami. Smażymy.

Porady

Najlepiej smakuje , gdy w marynacie postoi całą dobę, mięso będzie białe i miękkie. Schab można zastąpić np. piersią z kurczaka, indyka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować